Workshop

In de workshop zal de huidige tentoonstelling aanleiding geven voor het openen van een gesprek over thema’s als diversiteit, identiteit en zingeving. Maatschappelijke ontwikkelingen zullen hierin worden betrokken. Het zijn complexe, politiek geladen thema’s die op een luchtige manier bespreekbaar worden gemaakt door kunst in de galerie. Denk aan de zwarte piet discussie, de transgenderwet, de verandering van straatnamen, het klimaatprobleem, gender en tot slot de moorkoppen. 

De zwarte identiteit is geen rechtlijnige zoals dat ook met andere culturen gelaagd is is dat ook met de onze! Er zijn door intergratie verschillende processen in gang gezet dat ook van invloed is op de indentiteit van zwarte mensen hier een balans in zien te vinden is volgens ons de nieuwe uitdaging.

Met de inzet van kunst en Peggy’s out-of-the-box analyses zal er een debat in de vorm van een dialoog ontstaan. Peggy doet dit vanuit een ontologisch perspectief in pogingen om dingen tussen mensen te laten ontstaan. Zij zet aan tot nadenken en van het vertrouwde pad af te durven gaan om op het juiste spoor terecht te komen.  

Tijdens de workshop zullen de deelnemers zichzelf centraal stellen via associatief denken, argumenteren, presenteren en actief luisteren. Ook zullen vragen die naar bovenkomen worden besproken, zoals vragen over de omgang met confrontatie en paradoxen. Bijvoorbeeld de vraag waarom we leven zoals we leven? Of waarom we met elkaar leven?