The Basement

De setting van the basement brengt iets teweeg, zoals een souterrain van oorsprong doet. Het is klein, intiem, ongemakkelijk en benauwd. Maar het is ook een plek van curiositeiten, het gevoel van een echte schatkamer. The Basement brengt een uitgelezen dynamiek voort voor een belevenis, voor de ervaring van kunst en voor het exploreren van identiteit. Is de beperking van het souterrain egostrelend of juist niet? Op dat vlak bewegen wij ons met the Basement. 

The Basement is beschikbaar voor verhuur. Wij benaderen de exposities thematisch en laten ons inspireren door het leven en het einde voor diverse kunstshows. Kunstenaars die exposeren in the basement kunnen schilders, fotografen of beeldhouwers zijn, maar ook performers, dichters of bedreven redetwisters. Wij staan ervoor kunstvormen samen te laten komen om iets unieks uit te lokken. 

The Basement is iedere vrijdag geopend van 17:00 uur tot 20:00 uur en is er volledig op ingesteld de bezoeker te vermaken. De kunstenaar vertelt over zijn kunst in de vorm van een lezing. Ook Peggy vertelt graag een gelaagd en inspirerend verhaal over haar interpretatie van de kunst in relatie tot de maatschappij. Bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die wordt gedeeld met de kunstenaar en de galerie. Vanwege het coronavirus kunnen er een beperkt aantal bezoekers in de galerie aanwezig zijn.

Bent u nieuwsgierig naar onze Basement? Wij nodigen u graag uit voor dit experiment. 

Kunstenaars over de jaren heen

Jacquie Maria Wessels, Melanie ClearyJamel ShabazzSarah Engelhard, Lucian WesterRoos HollemanKalup Linzy en May Snevoll Von Krogh zijn enkele van de succesvolle programmeringen van de galerie. Engagement staat altijd voorop. Dat is de onderliggende boodschap van de kunst die zij presenteerden en verkochten.